Program

10. Polska Jazz Fesztivál | Piotr Wojtasik Quintet: To Whom It May Concern (PL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Piotr Wojtasik - trombita
  • Marcin Kaletka - szaxofon
  • Michał Tokaj – zongora
  • Michał Barański – nagybőgő
  • Łukasz Żyta – dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A lengyel trombitás, Piotr Wojtasik már a 80-as évek vége óta igen intenzíven jelen van hazája jazzéletében, ahol játékát ''igazi revelációnak'' minősítették. Saját zenekaraival és közreműködőként is végigturnézta Európa neves fesztiváljait, klubjait, rendszeresen dolgozik külföldi, főként amerikai muzsikusokkal. Koncertezett többek között Dave Liebmannel, Kenny Garrett-tel, 2006-ban New Yorkban pedig a vezetésével került rögzítésre a We Want To Give Thanks című album, olyan jazzlegendákkal, mint a Reggie Workman – Billy Hart ritmusszekció, illetve a Gary Bartz – Billy Harper szaxofonpáros.

Játékát a hazai közönség is jól ismerheti, hiszen a BMC korábbi fesztiváljain fellépett már például a Szabó Dániel Trió, illetve Fekete-Kovács Kornél vendégeként, majd 2013-ban saját quartetjével köszönthettük az Opus Jazz Club színpadán, melyben Tóth Viktor, Hodek Dávid és Michał Barański voltak társai.

Wojtasik ezúttal neves lengyel művészekkel, quintetje élén érkezik Budapestre, a Polska Jazz Fesztivál jubileumi, 10. kiadására, hogy bemutassa To Whom It May Concern című műsorát. Együttesének hangzása alapvetően a hatvanas évek jazzéből táplálkozik, ugyanakkor a folkos behatás, illetve a trombitás szerzeményeinek modern felépítése meglepő fordulatokkal színesíti muzsikájukat.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 november 10 csütörtök