Program

Sebestyén Patrik Septet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Sebestyén Patrik - trombita, szárnykürt
  • ifj. Oláh Kálmán - szoprán- és altszaxofon
  • Farkas Zsolt - zongora
  • Stummer Márton - gitár
  • Miskolczi Márk - nagybőgő
  • Richter Ambrus - dob
  • Uher-Győrfi Bálint - tenorszaxofon

Sebestyén Patrik klasszikus zenészként kezdte trombitaművész pályafutását különböző szimfonikus zenekarok tagjaként, és csak huszonévesen fordult a jazz felé. Egyre jelentősebbé váló jazz-zenei pályafutását igazolja, hogy 2019-ben elnyerte az Év Fiatal Jazz Zenésze Díjat, 2022-ben pedig a Lakatos Ablakos Dezső Előadóművészeti Ösztöndíjat. Sextetjének tagjai a magyar jazzszíntér legfiatalabb és legfoglalkoztatottabb kiválóságai, akik számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek. A zenekar 2021-ben jelentette meg debütáló lemezét Colors of Fortune címmel, amelyen saját és a zenekari tagok által jegyzett, az amerikai jazz ’50-es, ’60-as évekbeli, klasszikus periódusából inspirálódott szerzemények mellett két sztenderd hallható. Újabb lemezük 2023-ban jelent meg, Wandering in Memory Palace címmel, amelyen klasszikus zenével vegyített, mainstream ihletettségű szerzemények és Patrik legújabb zenei kísérletei is helyet kaptak. Valamennyi szám meghatározó emlékekhez fűződik, így a hallgató hirtelen a memória kóborlásra, elmélkedésre hívó csodapalotájában találja magát. Ezen a koncerten a zenekar szeptetté bővülve, immár három fúvóssal lép színpadra, így a korábbi dalok a hangszerelés által új köntösben hangzanak el, és friss kompozíciók is várhatóak. 

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2024 május 31 péntek