Program

Sun-Mi Hong Quintet & Song-Yi Jeon (KR/IT/UK/CAT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Song-Yi Jeon - ének
  • Nicolo Ricci - tenorszaxofon
  • Alistair Payne - trombita
  • Xavi Torres - zongora
  • Alessandro Fongaro - nagybőgő
  • Sun-Mi Hong - dob

A dél-koreai Sun-Mi Hong-ot az egyik legizgalmasabb dobosnak tartják ma Európában. 2017-es debütáló albuma után hangzásbeli határokat feszegető kvintettje azonnal elismert és díjnyertes együttessé vált. A tradíciók partján ülve, lábujjait az avantgárd folyójába merítve Sun-Mi Hong egy rendkívül személyes második albumot készített A Self-Strewn Portrait címmel.

Az album a hallgató érzelmeivel játszik, mintha az élet hullámait és körforgását követné. A kompozíciók Sun-Mi múltjának pillanatait tükrözik vissza jelenidőben. Ezeket a pillanatokat nem maguk a történések, sokkal inkább a múltbéli események érzelmi vetületei adják. Sun-Mi nem csinál titkot abból, hogy Európába költözése sok szempontból küzdelmes volt, miközben a valaha hozott legjobb döntésként is emlegeti. Ez a küzdelem érzésével ütköztetett hála különös emelkedettségként köszön vissza Sun-Mi dalaiban.

A Self-Strewn Portrait című lemez dalait az eltervezettség atmoszférája lengi körül. Bár a zene nagy része a pillanatban született, Sun-Mi egy hipotetikus szálra fűzött fel mindent, amit rögzítettek. A folyamat elejétől fogva egyértelmű célkitűzése volt, hogy az album egészében is megállja a helyét, ne csak külön-külön dalokként.  

Ezen a koncerten a szintén dél-koreai származású énekes és zeneszerző, Song YI Jeon csatlakozik az ötösfogathoz. Song YI saját zenéjében ügyesen ötvözi a modern jazz harmóniáit és páratlan ritmusképleteit az énekelhető dallamokkal, amelyek azonnal megragadják a hallgatót. Tanulmányait koreai tradicionális énekléssel, ütőhangszeres órákkal kezdte, majd klasszikus zeneszerzést tanult a grazi művészeti egyetemen, jazzéneklést Bázelban és a Berkleen. Zeneszerzői ismereteit nemcsak a rögzített kompozíciók, de improvizáció közben is elképesztő kreativitással alkalmazza, éneklése pedig erősen instrumentális jellegű. Kifinomult előadói és kompozíciós stílusában a Nyugat találkozik a Kelettel.

sunmihong.com 
facebook.com/drummersunmihong 
instagram.com/_sun_music 
www.songyimusic.com

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az Opus Jazz Club csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A maszkviselés az étel- és italfogyasztás idejét kivéve kötelező a BMC területén.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

Galéria
4Kép
2021 június 12 szombat