Program

Tálas Áron: Blue Enough – lemezbemutató

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Tálas Áron – zongora

Tálas Áron, a fiatal magyar zenészgeneráció európai mércével mérve is kiemelkedő zongoristája és dobosa az elmúlt években két tradíciókban gyökerező, mégis mélységesen eredeti triólemezt jelentetett meg a BMC Recordsnál. Első szólózongora-albuma egészen 2022-ig váratott magára. A Blue Enough című lemezt olyan számokból állította össze, amelyeket akár egy énekes-dalszerző is írhatott volna. „Mindig nagy tisztelettel voltam a »klasszikus értelemben vett« dalszerzők iránt, mint Lennon és McCartney, James Taylor, Nick Drake, vagy a mostaniak közül Sufjan Stevens, John Mayer, a teljesen más világú Aaron Parks, vagy a hangulatfestő Ólafur Arnalds. Hatásuk talán ezen a lemezen mutatkozik meg leginkább” – mondta el a Recordernek 2022 elején, amikor a Blue Enough elérhetővé vált a streaming felületeken. A szerzői kiadásban megjelent albumot CD formátumban idén januárban vehettük kézbe, és a repertoárt Áron most először adja elő az Opus Jazz Club Fazioli zongoráján. Ebből az alkalomból nemcsak a lemez anyagával készül, hanem más számait, és köztük szabad improvizációkat is játszani fog.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 augusztus 02 péntek