Program

Tálas Áron Trió

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Tálas Áron - zongora
  • ifj. Tóth István - nagybőgő
  • Csízi László - dob

A Junior Prima-, Gramofon- és Artisjus-díjas, a jazzma.hu és a jazz.hu olvasói által több ízben a legjobb hazai billentyűsnek ítélt Tálas Áron sokoldalúsága közismert: dobolt már Lionel Louekével, Kurt Rosenwinkellel, zongorázott Jorge Rossyval, Ben Monderrel, itthon a Borbély Műhely, Bacsó Kristóf Triad és számos más zenekar állandó vagy alkalmi közreműködője. Fő zenekara, a Tálas Áron Trió egyéni hangzásvilágot alakított ki, amelyben a jazz harmóniai, ritmikai elemei mellett népzenei és klasszikus zenei hatások is tetten érhetők. Japánban megjelent első lemezükről (Floating Island) így írt Zipernovszky Kornél kritikus: 

„Rengeteg finom utalás hallható ki Tálas játékából, de ez mellékes. A lényeg, hogy ezen a ma már szinte elvárható virtuozitáson túl eredetisége, közlékenysége, elképesztően kifejlett formaérzéke és muzikalitása valami olyat produkált ezen a lemezen, aminek saját világa van.”

Ez a világ tovább érett a BMC gondozásában megjelent Little Beggar című albumon, amely akkor az év hazai jazzlemeze lett a Gramofon magazinban. Mindkét albumon a zenekarvezető saját kompozíciói hallhatóak.

 „Remekül ötvözi a klasszikus zenei elemeket a mai jazz-áramlatokban tetten érhető páratlan metrumokat, vagy a hirtelen tempó- és lüktetésváltásokat. Zenei világának lírai oldala is erős, harmóniavilágának gazdagsága pazar. Korosztályának egyik legérdekesebb egyénisége, aki szerint a jazz egy önképző szakkör” – írta róla Bágyi Balázs.

A 2020-ban megújult trió harmadik, szintén Áron kompozícióit tartalmazó lemeze 2023-ban fog megjelenni, ismét a BMC Records kiadásában; az anyagot első ízben ezen a koncerten hallhatja majd a közönség. 

 

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 január 06 péntek