Program

Théo Ceccaldi Trio: Django (FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Théo Ceccaldi - hegedű
  • Valentin Ceccaldi - cselló
  • Guillaume Aknine - gitár

A rendkívül tehetséges és dinamikus Théo Ceccaldi Triót a francia szabad zene királynője, Joëlle Léandre fedezte fel és támogatta, miután teljesen lenyűgözte őt fiatalos energiájuk – olyannyira, hogy néhány éve még szerepelt is a trió második albumán. A hegedűs Théo Ceccaldi, és csellista testvére Valentin – mindketten jól ismert fellépői az Opusnak – Guillaume Aknine gitárossal nem éppen hagyományos triót alkotnak, amely repertoártól függetlenül ötvözi folyton megújuló, szigorú zenei koncepcióit vad és kreatív szabadsággal.

Ha jazz zenészek vonós triót alakítanak, pláne ha ráadásul még franciák is az illetők, aligha kerülhetik ki Django Reinhardt hatását. A Théo Ceccaldi Trio is így volt ezzel, dacára annak, hogy zenéjükben a legradikálisabb módon szokták kiaknázni a szabad improvizációk adta lehetőségeket. Django című, október 18-án megjelent új lemezükön a nagy cigány gitáros személyéhez kötődő klasszikus darabok újraértelmezései és Django zenéje által inspirált saját darabok egyaránt találhatók. Ortodoxnak aligha nevezhető hangszereléseikkel (erősített gitár, cselló…) az együttes a kamara-jazz egy új formája felé tolódott el: gyakorlottan kalandoznak a kaotikus líraiságtól a kifejező energiákig, miközben a gipsy jazztől elvárt valamennyi jellemző vonást (ritmikus energia, melodikus fenség) felhasználják arra, hogy a műfaj erényeit hangsúlyozzák és zenei szabályait mai formára alakítsák. Mi sem bizonyítja jobban a Théo Ceccaldi Trio kiválóságának mértékét és inspirációinak abszolút szabadságát, mint az, ahogy kortárs kifejezési módot találva hozzá, új perspektívákat nyitnak erre a repertoárra.

A trió Opus-beli koncertjére a Django európai lemezbemutató turnéjának keretében kerül sor.

ARTE Concert - Théo Ceccaldi Trio à Jazz en VF, June 15, 2019 

theoceccaldi.com 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2019 november 22 péntek