Program

Valia Calda (UK/GR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Sam Warner - trombita, szárnykürt
  • James Allsopp - tenorszaxofon
  • Nikos Ziarkas - gitár, elektronika
  • Thodoris Ziarkas - nagybőgő
  • Gaspar Sena - dob

A görög népzene sodrását emeli át pszichedelikus jazzbe a Valia Calda, melyet a Londonban élő görög testvérpár, Nikos és Thodoris Ziarkas alapított. A Theon Cross, Chelsea Carmichael, Moses Boyd és Yazz Ahmed együtteseiből jól ismert gitáros és nagybőgős a kivándorlás és számkivetettség időtlen küzdelmeit és az azzal való megbékélést önti zenébe, melyhez a tradicionális epiruszi görög dallamok mellett robbanékony ütemek, punk rock gitárhangzás és meditatív modális improvizációk adják az ihletet.

A 2013 óta aktív csapatot a brit színtér úttörő zenészei teszik teljessé: szaxofonon James Allsopp (Dr. John, Nostalgia77, Polar Bear), trombitán Sam Warner (Ariwo, Riot Jazz), a doboknál pedig Gaspar Sena (Alfa Mist, Maria Chiara Argirò) hallható.

A Valia Calda első nagylemezét a Bandcampen az év legjobb jazz albumának választották, Budapesten pedig Homeland című legújabb lemezanyagukat mutatják be.

 

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2024 február 16 péntek