Program

Festival de la Francophonie | Wood & Rita Marcotulli (F/I)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Rita Marcotulli - zongora
  • Matthieu Donarier - szaxofon
  • Sébastien Boisseau - nagybőgő

A kortárs európai jazz egyik kiemelkedő duójává avanzsált francia Sébastien Boisseau – Matthieu Donarier kettős nemrégiben újabb kalandba vágott bele azzal, hogy legfrissebb műsorukhoz megnyerte a kitűnő olasz pianistá, Rita Marcotulli közreműködését. Első találkozásuk, azaz a római Auditorium Parco Della Musica színpadán 2016 júniusában adott fantasztikus koncertjük sikere ösztönözte arra a három művészt, hogy közös és teljesen új programot alkossanak. 

A BMC Records kiadványainak kedvelői és az Opus látogatói számára egyaránt jól ismert a Wood duót alkotó két francia muzsikus, akik évekig voltak Gadó Gábor francia kvartettjének tagjai. Matthieu Donarier többek között Daniel Humair zenekarainak nagyszerű szaxofonosaként szerzett nevet magának, mielőtt saját formációkat alapított volna, míg Sébastien Boiseau bőgősként olyanok partnere volt már egész fiatalon, mint Louis Sclavis, Michel Portal, vagy Hans Lüdemann. A kettejük alkotta Wood duót a neves francia szaklap, a Jazz Magazine a „Jazztörténet 120 kultikus duója” közé választotta. Tökéletesen összeszokott színpadi együttesként, pillanatnyi ihletükre és ösztöneikre hagyatkozva, szakadatlanul képesek arra, hogy kompozícióikat a legkülönfélébb módon szedjék ízekre és építsék más-más módon újjá elemeikből – egyszer szerelmi himnuszként, máskor a „nagy ismeretlen” árapályát leképező valószínűtlen ritmusok, vagy éppen soha nem hallott madárdalok formájában. Zenéjük szakadatlan áradás: nem tudhatjuk, hol kezdődik az improvizáció és hol ér véget a kompozíció.

Bátran állíthatjuk, hogy Rita Marcotulli az olasz jazz Nagyasszonya – egyszerre törékenyen finom és lélegzetelállító, s valamennyi projektjében rendkívül invenciózus. Pályáját a nyolcvanas években kezdte, s rangos művészi együttműködései révén – olyanokkal mint Richard Galliano, Chet Baker, Enrico Rava, Charlie Mariano, Dewey Redman, Kenny Wheeler, Peter Erskine, vagy Steve Grossman – hamarosan a kortárs jazz színtér fontos alakjává vált. 2014-ben a CAFe Budapest részeként a harmonikás Luciano Biondinivel adott Opus-beli duókoncertje alighanem mindörökre a klub történetének egyik felejthetetlen eseménye marad. A Loire-völgy két csodás zenészével, Matthieu Donarier-vel és Sébastien Boisseau-val való találkozása nagyszerű, kifinomult, líraisággal teli, igazi francia-olasz zenei randevút ígér. 

sebastienboisseau.com 
matthieudonarier.com 
facebook.com/rita.marcotulli.50 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
5Kép
2018 március 24 szombat