Program

XJAZZ! Budapest | Bobby Rausch (DE)

A márciusban elmaradt koncert új időpontja
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Lutz Streun - basszusklarinét, effektek
  • Oleg Hollmann - baritonszaxofon, effektek
  • Jürgen Meyer - dob, effektek

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Digitális és analóg, jazz és hiphop, laza improvizációk: Bobby Rausch a fiatal Berlin hangja. A basszusklarinéttal, a baritonszaxofonnal, dobbal és effektekkel operáló trió saját zenéjét kísérleti groove-ként aposztrofálja, és a német főváros klubjainak örvénylő hangulatát idézi. Ebből kifolyólag névválasztásuk (a Rausch kifejezés németül annyit tesz ’bódulat, elragadtatás’) sem a véletlen műve: a basszusközpontú, misztikusan sötét, afro-jazz-rock groove-ok azt a célt szolgálják, hogy a hallgatóság transzba essen. A techno-basszus meredélyek, a free-jazz rezes csúcsok és a prog-rock ösvények révén a befogadó olyan hegymászóvá válik, aki egyik pillanatban még függőséget okozó soundok mentén tör utat magának, a másik pillanatban viszont már meghódítja ezeket. A Bobby Rausch szerint ilyen ma az interaktív művészet. Kézműves zene Berlinből – azoknak, akik belefáradtak a kompromisszumokba.

Fotó: Lena Giovanazzi

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 szeptember 17 szombat