Hírek

Hírek Júliustól ismét koncertekkel várja közönségét az Opus Jazz Club

A kormány június 18-ai kormányrendeletével összhangban – mely szerint a veszélyhelyzet megszűnte után ismét lehetőség nyílik 500 fő alatti rendezvények lebonyolítására – az Opus Jazz Club korlátozott nézőszámmal, július elsején koncerthelyszínként újranyit.

A szervezők a nézőtér átalakításával száz főben maximalizálják a közönség létszámát, ezzel eleget téve a másfél méteres biztonsági távolságról szóló előírásnak. A jazzklub júliusi programjában többek között ott találjuk a Subicz Gábor trombitás vezetésével működő Subtones zenekart, akik új, Octopus című lemezüket mutatják be, Fekete-Kovács Kornél szlovák, osztrák és szerb zenészekkel játszik majd közép-európai jazzt az Altar Quintettel, de hallhatjuk Kovács Linda és Bögöthy Ádám izgalmas, elektronikával fűszerezett ének-bőgő duóját. Franciaországban élő gitárosunk, Gadó Gábor ötösfogatával érkezik a klubba, a fiatal zongorista, Oláh Krisztián kvartettjével a nemrégiben megjelent szerzői lemezéről válogat, valamint hallhatjuk a hard bop és a folk stíluselemeit is magán viselő Ég Alatti 5 zenéjét, míg az Orbán György bőgős vezette Coltrane Legacy formáció a legendás szaxofonos, John Coltrane művészetének adózik virtuóz zenéjével.

A BMC Könyvtár szolgáltatásai június 16. és július 1. között érhetőek el a nyári nyitvatartásnak megfelelően, maszk viselésének feltétele mellett. A BMC Koncerttermében pedig augusztus második felében indul a 2020/2021-es évad az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével.