Program

60 éve született Gyöngyössy Zoltán - Emlékest

16:00
Könyvtár

Gyöngyössy Zoltán 2018. február 20-án lenne hatvan éves. Generációjának egyik legkiválóbb fuvolajátékosa volt, számtalan kortárs magyar zeneszerző komponált számára darabot. Fiatalon tagja volt a Claudio Abbado vezette Európa Kamarazenekarnak, s kezdetben a Budapesti Fesztiválzenekarnak; rendszeresen részt vett a Szombathelyi Bartók Szeminárium és Fesztivál munkájában. 1993-ban az Ensemble Modernnel turnézott; rendszeresen játszott a Budapesti Vonósokkal, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusokkal, az Erkel Kamarazenekarral, felépett az Új Zenei Stúdió koncertjein. Tagja volt a Componensemble, az UMZE és az Intermoduláció együtteseknek, tanított a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Gyöngyössy Zoltánnak saját műveivel, neki dedikált kompozíciókkal, illetve emlékezetes zenékkel és történetekkel állítanak emléket barátai, pályatársai és növendékei.

16:00 - 16:45 Koncert
Gyöngyössy Zoltán: Pearls, Duók, Triók

17:00 - Emlékműsor
Beszélgetés, zenei- és filmbejátszások

Közreműködik:
Bálint János, Bán Annamária, Bán Máté, Dratsay Ákos, Fülep Márk, Hadady László, Ittzés Gergely, Kanyó Dávid, Kemenes András, Kiss Ágota, Kiss Kamilla, Lakatos György, Lencsés Lajos, Lukácsházi István, Oross Vera, Romos Zsolt, Serei Zsolt, Siklósi Kristóf, Szabóki Tünde, Termes Rita

2018 február 24 szombat