Program

Bartók Tavasz | Kelemen Kvartett 2.1

19:30
Koncertterem
Műsor:

Bartók Béla:
1. vonósnégyes, Sz. 40, BB 52
2. vonósnégyes, Sz. 67, BB 75
3. vonósnégyes, Sz. 85, BB 93

Közreműködik:
  • Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha – hegedű
  • Kokas Katalin – brácsa
  • Vashti Mimosa Hunter – cselló

Közel három év szünet után, megújult formában lép színpadra a Kelemen Kvartett, bár Kelemen Barnabás és Kokas Katalin az elmúlt időszakban sem fordított hátat a műfajnak. Olyan nagyszerű muzsikusokkal alkottak alkalmi formációkat, mint a norvég Vilde Frang, a német Nicolas Altstaedt, a tajvani Mon Puo Lee vagy az orosz Dmitrij Szmirnov. A két frissen csatlakozott taggal, a görög hegedűművésszel, Jonian Ilias Kadeshával és az angol csellistával, Vashti Mimosa Hunterrel kiegészülve hosszú távú közös munkára vállalkoznak, ennek ékes bizonyságául két koncerten Bartók valamennyi vonósnégyesét megszólaltatják.
„A hat kvartett Bartóknál az életmű esszenciája”, e műfaj szerepe nála ugyanaz, mint „Beethovennél vagy Haydnnál. Én pedig itt élek, abban a közegben, ahol ezek a művek születtek, és nekem valóban anyanyelvem Bartók zenéje” – nyilatkozta néhány éve Kelemen Barnabás.

A Bartók Tavasz virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy az aktuális járványügyi rendelkezések a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek online programját is érinthetik, a műsor és az események időpontja változhat. Kérjük, kísérjék rendszeresen figyelemmel honlapunkat, valamint a fesztivál felületeit a legfrissebb információkért!

2021 május 20 csütörtök