Program

j(A)zz! | Dés András Strudel (HU/AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Dés András - ütőhangszerek
  • Fenyvesi Márton - gitár, elektronika
  • Philipp Nykrin - zongora
  • Martin Eberle - trombita

„A jazz számomra demokráciát és játékot jelent. Mint tudjuk, egy játék akkor működik jól, ha komolyan vesszük, a demokrácia pedig akkor, ha a meglévő szabályrendszeren belül mindenkinek a lehető legnagyobb szabadságot biztosítjuk. Ha ez megtörténik, a játék résztvevői mernek kockáztatni, új utakat keresni, és attól sem ijednek meg, ha egy pillanatra elveszettnek érzik magukat. Egy ilyen közegben figyelünk és vigyázunk egymásra, és elfogadjuk, hogy nem választaná mindig mindenki ugyanazt az irányt. Tudjuk, hogy ha így teszünk, közösen létrehozhatunk valami izgalmasat; esélyt adunk arra, hogy megszülessen a csoda.” – Dés András

Dés András jó ideje olyan forma létrehozásával kísérletezik különböző zenekarai élén, amelyben a zenészek az előre megírt, szigorúan komponált részeket szabad improvizációkkal kötik össze. A 2018 óta Bécsben élő Dés remek társakra talált a keresett magyar gitáros-hangmérnök, Fenyvesi Márton, a finom, érzékeny hangú trombitás Martin Eberle és a különlegesen kreatív zongorista Philipp Nykrin személyében. Quartetjük nevét a rétes, osztrák nevén strudel adta, amely Magyarország és Ausztria kulináris öntudatának egyaránt fontos eleme, ráadásul egy olyan csoda, ahol csak a szakács fantáziáján múlik, mivel tölti meg a tésztát. A zenekar tehát megkeresi a közös pontokat, amelyekből kiindulva újabb és újabb történetek születhetnek – ezek közül néhányat meg is örökítenek majd a BMC Records számára a koncert napjaiban.

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 július 05 szerda