Program

Hajdu Klára Quartet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Hajdu Klára - ének
  • Cseke Gábor - zongora
  • Soós Márton - nagybőgő
  • Richter Ambrus - dob

Kedves Koncertlátogatóink! A Mátyás utca BMC előtti szakasza a gépjárműforgalom elől zárva lesz ma este, de az Opus Jazz Club a megszokott bejáraton keresztül továbbra is megközelíthető vendégeink számára.


Hajdu Klára a hazai jazzélet kiemelkedő énekes-dalszerzője, tanára. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű, Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal. 2008-ban megalapította saját kvartettjét, mellyel immár három, a szakma és a közönség által is nagyra értékelt lemezük jelent meg. A 2013-ban napvilágot látott, Come with me jazz standardeket, népdalfeldolgozásokat és Klára saját szerzeményeit tartalmazza, a 2015-ben megjelent, Plays Standards Dedicated to Chet Baker című lemez pedig tisztelgés a legendás jazztrombitás és énekes előtt. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. Az albumot 2017 elején "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölték. Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen a You're Gonna Rise című szerzeményét, melyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, A Dal2019 című televíziós műsor szakmai zsűrije beválogatta a legjobb harminc közé.

A kvartett Journey című albumát 2020-ban rögzítette, és azonnal Fonogram-jelölést kapott, Klára pedig a jazzma.hu közönségszavazásán, valamint a MagyarJazz.hu szerkesztői szavazásán elnyerte "Az év énekesnője" címet.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2021 július 29 csütörtök