Program

ELMARAD | Klarinétvarázs. Lugosi Dániel Ali és barátai hangversenye

Virtuózok – nem középiskolás fokon 2.
19:30
Koncertterem
Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart: A-dúr klarinétverseny K. 622
Közreműködik: Virtuózok Kamarazenekar
Vezényel: Szüts Apor
*****
Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr trió klarinétra, mélyhegedűre és zongorára K. 498
Közreműködik: Koppán Kata – mélyhegedű, Szüts Apor – zongora
Svante Henryson: Suite Off Pist
Közreműködik: Bánkövi Bence – cselló
Giora Feidman: Let’s Be Happy
Közreműködik: Virtuózok Kamaraegyüttes
Kovács Béla: After You Mr. Gershwin
Közreműködik: Virtuózok Kamaraegyüttes

Közreműködik:
  • Lugosi Dániel Ali – klarinét
  • Koppán Kata – mélyhegedű
  • Szüts Apor – zongora
  • Bánkövi Bence – cselló
  • Virtuózok Kamaraegyüttes
  • Rendező: Kis Virtuózok Alapítvány
  • Felelős szerkesztő: Batta András
  • Művészeti vezető: Szüts Apor

Kedves Közönségünk!

Magyarország Kormánya a koronavírus elleni védekezésért felelős Operatív Törzs javaslata alapján úgy határozott, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel ma éjféltől kezdődően, azonnali hatállyal határozatlan időre életbe lépő intézkedések értelmében a 100 főt meghaladó beltéri, és 500 főt meghaladó kültéri rendezvényeket elnapolják.

Ennek nyomán tájékoztatjuk Önöket, hogy Lugosi Dániel Ali, a Virtuózok első abszolút győztese és a Virtuózok Kamaraegyüttes március 23-ára meghirdetett közös koncertjét az új típusú koronavírus jelentette egészségügyi kockázat miatt zárt ajtók mögött, közönség nélkül rendezzük meg. Ennek ellenére a közönség nem marad le a koncertről, hanem élő közvetítésünket otthonról követhetik figyelemmel.

A felületek, ahol élőben lesz nézhető a concert március 23-án 19:00-tól: a Virtuózok Facebook oldala (https://www.facebook.com/virtuozok), valamint a Virtuózok hivatalos Youtube-csatornája (https://www.youtube.com/user/virtuozok).

Az online vásárolt jegyeket a jegy.hu visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a helyszínen visszaválthatóak.

Egy ilyen helyzetben, amit egy nemzetközi járvány okoz, nagyon fontos, hogy kiemelten vigyázzunk magunkra, és egymásra, ennek okán szeretnénk minden lehetőséget megragadni a potenciális veszélyhelyzet kizárására. Éppen ezért kérjük a megértését mindazoknak, akik már nagyon várták a koncertünket, igyekszünk a helyzet adta nehézségek ellenére a legtöbbet megmutatni Önöknek az eseményeinkből.

Köszönjük megértésüket, vigyázzanak magukra!

A Virtuózok csapata

 

 

„Amikor a Virtuózok első évadjában (2014) először meghallottam az akkor 15 esztendős Lugosi Ali klarinéthangját, már megbabonázott, és ugyanezt érezték a zsűri többi tagjai is. Van ebben a hangban valami mágikus, varázslatos. A lélek szólal meg általa és beszél hozzánk a zene nyelvén – mert Ali minden hanggal mond valamit. Nekünk? Nekünk is, de nemcsak. Párbeszédet folytat a zeneszerzővel, aki mindezt megálmodta. Ali még Mozarttal is képes együtt álmodni. Ezért mutatjuk be ezen a hangversenyen – amely Ali első igazi szólóestje – Mozart társaságában, kiegészítve olyan zenei poénokkal, amelyeken Mozart is nevetne.” Batta András

Lugosi Dániel Ali 1999. február 14-én született Ózdon. Muzsikus családban nevelkedett, szülei pedagógusok, édesanyja zongoratanár. 10 évesen kezdett el klarinétozni. Tanulmányai alatt Horváth Sándortól, a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola tanárától, valamint Horn András, Klenyán Csaba, Szepesi János, Kohán István klarinétművészektől kapott képzést és inspirációt. Számos versenyen ért el első helyezést, többek közt az I. Dittrich Tibor Országos Kamarazenei Fesztiválon, az V. Anton Eberst Nemzetközi Klarinétversenyen, a Szabadkán megrendezett “Femus” Nemzetközi Klarinétversenyen. 2013-ban felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia kivételes tehetségek osztályába, ahol Johann Hindler tanszékvezető professzor irányítása alatt folytatta tanulmányait. 2014-ben Bécsben megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztivál győzteseként részt vehetett a Japánban megtartott 15. Osakai Zenei Világversenyen, ahol 3. helyezést ért el. 2014 őszén az MTVA által sugárzott klasszikus zenei tehetségkutató műsorban (Virtuózok) elnyerte a fődíjat. Ennek következtében több rangos nemzetközi hangversenyteremben lépett fel (Lincoln Center New York, Covent Garden London, Művészetek Palotája Budapest, Liszt Ferenc Zeneakadémia, Miami Kravis Center, Budapest Sportaréna) A Virtuózok Kamaraegyüttes egyik alapító tagja.

A sorozat másik két koncertje: febr. 17. és ápr. 21.

A koncertre a Magyarországon 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet miatt jegyek nem kaphatók. Az online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza.

 

2020 március 23 hétfő