Program

ELMARAD | Szent Efrém Férfikar: Zseni születik – Bartók Béla

19:30
Koncertterem
Műsor:

Bartók Béla:
Négy régi magyar népdal (BB60)
Est (BB30)
Tót népdalok(BB77)
Székely népdalok (BB106)
Elmúlt időkből (BB112)
Négy régi magyar népdal – új változat (BB60)

Közreműködik:
  • Szent Efrém Férfikar
  • Alapító: Bubnó Tamás
  • Műsorvezető: Bősze Ádám

A koncertet közönség nélkül rendezzük meg, de élőben követhető lesz a Szent Efrém Férfikar facebook-oldalán: https://www.facebook.com/szentefrem/

 

A magyar férfikari irodalom a világ legjelentősebb, legszínvonalasabb műveit vallhatja magáénak, s ez elsősorban Liszt Ferencnek, Kodály Zoltánnak és Bartók Bélának köszönhető. Ők hárman közel száz férfikart komponáltak – ezen mesterművek között vannak egészen zseniális alkotások is.

Záróakkordjához érkezett a Szent Efrém Férfikar sorozata, amely a három nagyszerű magyar mester életébe engedett bepillantást: Liszt Ferenc és Kodály Zoltán után 2020. március 24-én – születésnapjának előestéjén – Bartók Béla előtt tiszteleg a Zseni születik sorozat.

Az est házigazdája Bősze Ádám, a kiváló műsorvezető, aki az elhangzó zenékhez kommentárokat fűz, történeteket mesél, valamint kordokumentumok, levelek idézésével teszi még teljesebbé a zenei élményt. A koncerten a közönségnek módja lesz megismerkedni a három nagy magyar géniusz legkevésbé – méltatlanul kevéssé – ismert férfikaraival, s Bősze Ádám jóvoltából azok keletkezésének történetével és szerzőiknek ehhez a ritka műfajhoz való viszonyulásával.

Bartók Béla férfikari munkásságát egyedülálló módon ápolja a Szent Efrém Férfikar – 2015-ben a BMC Records gondozásában jelent meg Bartók összes férfikarát bemutató lemezük a Bartók&Folk, ami kiváló kritikákat kapott a hazai és a nemzetközi sajtóban egyaránt.

Kedves Vendégeink!
A Magyarországon 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet intézkedéseivel összhangban 2020. március 13. és április 13. között a Budapest Music Center összes rendezvénye vis maior miatt elmarad. Az április 13-át követő programokra a jegyárusítást további döntésig szüneteltetjük. Kérjük, kövessék figyelemmel weboldalunkat a programokkal kapcsolatban.
Az elmaradt koncertekre online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza. A regisztrált résztvevőket a szervezők emailben értesítik.
2020. március 13. és április 13. között az Opus Jazz Club étterme munkanapokon 11 és 16 óra között tart nyitva.
Megértésüket köszönjük!
Budapest Music Center
2020. március 12.

 

Galéria
2Kép
2020 március 24 kedd