Program

Szent Efrém Férfikar: Zseni születik – Bartók Béla

19:30
Koncertterem
Műsor:

Bartók Béla:
Négy régi magyar népdal (BB60)
Est (BB30)
Tót népdalok(BB77)
Székely népdalok (BB106)
Elmúlt időkből (BB112)
Négy régi magyar népdal – új változat (BB60)

Közreműködik:
  • Szent Efrém Férfikar
  • Alapító: Bubnó Tamás
  • Műsorvezető: Bősze Ádám

A magyar férfikari irodalom a világ legjelentősebb, legszínvonalasabb műveit vallhatja magáénak, s ez elsősorban Liszt Ferencnek, Kodály Zoltánnak és Bartók Bélának köszönhető. Ők hárman közel száz férfikart komponáltak – ezen mesterművek között vannak egészen zseniális alkotások is.

Záróakkordjához érkezett a Szent Efrém Férfikar sorozata, amely a három nagyszerű magyar mester életébe engedett bepillantást: Liszt Ferenc és Kodály Zoltán után 2020. március 24-én – születésnapjának előestéjén – Bartók Béla előtt tiszteleg a Zseni születik sorozat.

Az est házigazdája Bősze Ádám, a kiváló műsorvezető, aki az elhangzó zenékhez kommentárokat fűz, történeteket mesél, valamint kordokumentumok, levelek idézésével teszi még teljesebbé a zenei élményt. A koncerten a közönségnek módja lesz megismerkedni a három nagy magyar géniusz legkevésbé – méltatlanul kevéssé – ismert férfikaraival, s Bősze Ádám jóvoltából azok keletkezésének történetével és szerzőiknek ehhez a ritka műfajhoz való viszonyulásával.

Bartók Béla férfikari munkásságát egyedülálló módon ápolja a Szent Efrém Férfikar – 2015-ben a BMC Records gondozásában jelent meg Bartók összes férfikarát bemutató lemezük a Bartók&Folk, ami kiváló kritikákat kapott a hazai és a nemzetközi sajtóban egyaránt.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

 

Galéria
2Kép
2020 március 24 kedd