Program

Oláh Szabolcs Quintet: Crystal Brook

Bemutató
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Ávéd János - szaxofon
  • Oláh Szabolcs - gitár
  • Cseke Gábor - zongora
  • Klimász Tamás - nagybőgő
  • Csízi László - dob

Oláh Szabolcs gitáros-zeneszerző 2012-ben alapította meg kvintettjét a magyar jazz-élet meghatározó egyéniségeivel. 2012 és 2016 között három albumot is – Connection, Gleam, Álomösvény – kiadtak a zenekarvezető kompozícióval. 2018-ban a Klimász Tamás bőgős és Csízi László dobos személyében megújult felállású zenekar számára Szabolcs vadonatúj repertoárt is komponált Crystal Brook címmel, melyet az Opus Jazz Clubban, a mostani koncerten hallhat először a közönség. Ahogy a projekt címe is sejteti, nagyon letisztult, dallamos anyagról van szó, melyben kitűnően érvényesül úgy a zenekarvezető jellegzetesen egyéni és friss melódia- illetve harmóniavilága, mint a zenekar modern, kreatív jazz-felfogású megszólalása, valamint tagjainak a témákat elegánsan kidolgozó, nagyszerű improvizációi.

Oláh Szabolcs 2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-gitár szakán. A Szolnoki Dóra Quintet és a Fekete-Kovács Quintet mellett többek közt a Modern Art Orchestrában, valamint Szőke Nikoletta Triójában és Szendőfi Balázs Piccolo Inn nevű zenekarában hallhatta gitározni a közönség. Meghatározó volt számára Dés András Triója és saját, 2002-ben alapított formációja, az Oláh Szabolcs Quartet is. A zenekarvezetőt a gitározással párhuzamosan mindig is foglalkoztatta a zeneszerzés. Saját quartetje mellett évekig a Modern Art Orchestra egyik szerzője, hangszerelője volt. A Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport meghatározó zenekar volt Szabolcs számára, folyamatos zeneszerzésre inspirálta. Oláh Szabolcs munkásságát számos díjjal jutalmazták. Többek között 2004-ben a Magyar Jazz Szövetség versenyén a legjobb hangszerelő díját nyerte el. Ugyanezen a versenyen 2014-ben övé lett a legjobb kompozíció. Gitárosként 2008-ban Artisjus díjat kapott a magyar zeneművek bemutatásában végzett tevékenységéért.

szabolcsolahmusic.com 
facebook.com/olahszabolcsquintet 
facebook.com/szabolcsolahmusician 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2019 január 08 kedd