Program

Polska Jazz – Voicingers Nights | Alina Rostotskaya Quartet (RU/PL/H)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Alina Rostotskaya - ének
  • Kuba Mizeracki - gitár
  • Mariusz Praśniewski - nagybőgő
  • Dés András - ütőhangszerek

Alina zenéjét leginkább talán a jazz, az orosz népzene és a klasszikus zene akusztikus fúziójaként írhatnánk körül. Rostotskaya számos nemzetközi jazz verseny nyertese, vagy döntőse volt, elég ha néhányat említünk: Moszkvai Jazz-énekes Verseny – Grand Prix, Voicingers Jazz-ének Verseny és Fesztivál (Żory, Lengyelország) – 2. díj, Riga Jazz Stage (Lettország) – 3. díj és különdíj, Nomme Jazz (Észtország) – különdíj, Baku Jazz Competition (Azerbajdzsán) – nagydíj. 2013-ban Alina az Orosz Kulturális Csatorna Big Jazz című egyedülálló TV-vetélkedőjének volt résztvevője, ahol egészen a hét lépcsős verseny legutolsó fordulójáig kitartott.

Alina énekel oroszul és angolul is, szívesen kísérletezik különböző stílusokkal, illetve speciális énektechnikákkal, a hagyományosnak mondható jazzes scat énekléstől kezdve egészen a kortárs zenében alkalmazott különleges hangképzési módszerekig. 

Az énekesnő idén áprilisban jelentette meg Flow című debütáló albumát, rajta hét különböző stílusú és hangulatú dallal, melyek az orosz és a szefárd népdaloktól Alina orosz nyelvű saját szerzeményein át a szöveg nélküli énekléssel előadott darabokig terjednek. A moszkvai Mosfilm stúdióban rögzített albumot az európai jazz hangmérnök legenda, Jan Erik Kongshaug keverte és masterelte az oslói Rainbow Stúdióban.

Alina azzal a nemzetközi csapattal érkezik az Opusba, mellyel a lengyelországi Żoryban tavaly a Grzegorz Karnas lengyel énekes által alapított és azóta is vezetett Voicingers Fesztivál egyik legsikeresebb koncertjét adták. Ezen a fesztiválon vezet már több éve kurzusokat egyik legkiemelkedőbb hazai ütőhangszeresünk, Dés András is. Mariusz Praśniewski játékát több ízben is élvezhette már az Opus közönsége Grzegorz Karnas különböző együtteseinek állandó bőgőseként, míg a kitűnő gitárost, Kuba Mizerackit most üdvözölhetjük először a klubban.


A Felső-Sziléziai Żoryban, Lengyelországban évente megrendezett Voicingers Fesztivál a kiemelkedő lengyel énekes, Grzegorz Karnas kezdeményezésére született meg. Célja, hogy olyan eredeti és színvonalasabb zenei projektek megvalósulását tegye lehetővé, amelyeknek kulcseleme az improvizáción alapuló zenei frissesség. A pályakezdő fiatal művészek, illetve a már megalapozott háttérrel rendelkező előadók mellett a Voicingers Fesztivál mindazoknak segítséget akar nyújtani, akik számára az éneklés egy életen át tartó vezérfonalat jelent. Ezért a fesztivál a jeles nemzetközi művészek koncertjei mellett évente megrendezi a Nemzetközi Énekes Művészek Jazz Versenyét, a Voicingers Workshops egyéni és csoportos foglalkozásain segíti a résztvevők művészi formálódását és számos egyéb programot kínál művésznek és közönségnek egyaránt.

Néhány éve a lengyel Voicingers Fesztivál, a szlovák Hevhetia Records és a Budapest Music Center Opus Jazz Clubja között egyre erősebb együttműködés van kialakulóban. Ennek keretében vesznek részt a BMC szakemberei részt a fesztivál zsürijében, illetve tavaly augusztusban a Hevhetia Fesztivál egyik fellépőjeként a 2016-os verseny győztesét, Martyna Kwoleket és Early Birds nevű együttesét látta vendégül a klub. A mostani kétnapos rendezvény ennek a folyamatosan erősődő partnerségnek egy újabb állomása. 

voicingers.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
6Kép
2018 május 26 szombat