Program

Műsorváltozás | Samsara Quartet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Lantos Zoltán - hegedűk, elektronika
  • Juhász Gábor - gitár
  • Nyusztay Iván - ghatam, kanjira
  • Chirayu Bhole - tabla

Kedves Vendégeink!

A korábban erre a napra meghirdetett, Lantos Zoltán Opensource koncert Tálas Áron, a zenekar zongoristájának távollétében nem valósulhat meg ‒ erre a koncertre egy későbbi alkalommal kerül sor az Opus Jazz Clubban. Ezen a napon, október 8-án Lantos Zoltán közreműködésével a Samsara Quartet ad koncertet.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük:
Budapest Music Center


Igazi kuriózum, hogy az ezredforduló nagy hatású magyar világzenei formációja, a Samsara Quartet lép az Opus Jazz Club színpadára. Az együttest 2000-ben olyan neves zenészek alapították, mint az elismert hegedűs, Lantos Zoltán, a 2001-ben az év jazz-gitárosának választott Juhász Gábor, valamint két megbízhatóan autentikus indiai ütőhangszeres: Szalai Péter és Nyusztay Iván. Lantos és Szalai több évet töltöttek Indiában, elsajátítva a klasszikus indiai hangszerkezelési módokat, harmónia- és ritmusvilágot. Lantos még különleges, rezonáns húros hegedűt is készíttetett magának, melyek segítségével olyan telt hangzást sikerül megvalósítania, amely magába foglalja a hagyományos hegedű és az indiai pengetős szitár vagy a vonós szárangi előnyeit.

E különleges visszatérés alkalmával tablán az indiai származású Chirayu Bhole lesz Lantos Zoltán, Juhász Gábor és Nyusztay Iván társa a quartetben.

A quartet indo-jazz zenét játszik, azaz az indiai zenéből vett elemeket és színeket emeli át a jazz világába. Ennek a zenének tágas atmoszférája, levegője és ódon illata van, melynek hatásán lehetetlen kívül maradni. A Samsara 2002-ben lemezt készített Bindu címmel, és nagy sikerrel turnézott Indiában, Egyiptomban és Közép-Európában.

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2020 október 08 csütörtök