Program

XJAZZ! Budapest | Sebastian Studnitzky & Andrii Pokaz (DE/UA)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Sebastian Studnitzky - trombita, elektronika
  • Andrii Pokaz - billentyűs hangszerek

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Ismét Berlin lüktetését hozza el a jazz műfajába az XJAZZ! Budapest szeptemberi kiadása az Opus Jazz Clubban. Két igencsak különböző, de egyformán különleges produkcióval húzzuk szorosabbra a zenei szálakat Berlin, Budapest és ezúttal az ukrajnai Odessza között: szeptember 22-én a német trombitás, Sebastian Studnitzky és az ukrán zongorista, Andrii Pokaz légies, elektronikával fűszerezett crossover jazz duóját mutatjuk be, szeptember 23-án pedig a Berlinben élő magyar producer, Àbáse, azaz Bognár Szabolcs zenei kontinenseket megmozgató, Brazíliát és Nyugat-Afrikát megidéző zenéje szól a klubban.


A berlini multiinstrumentalista, Sebastian Studnitzky és az Odesszában élő zongorista, Andrii Pokaz duóprojektje kihívásokkal teli, sorsfordító idők közepette született. Bár a két zenész élethelyzete nem is lehetne különbözőbb, találkozásukkal az improvizáció csodáját ünneplik. Andrii Pokaz eredetileg klasszikus zongorát tanult – és jelenleg is azt tanít – az Odesszai Konzervatóriumban, de időközben Ukrajna egyik legkiemelkedőbb jazz-zongoristájává vált. Sebastian Studnitzky műfajokon túlmutató, rendkívül személyes és érzelmes soundjáról és játékáról ismert. Elnyerte a német Grammyként számon tartott ECHO Jazz és OPUS Klassik díjakat, egyúttal pedig a berlini XJAZZ! fesztivál alapítója. A két művészt a virtuóz és mesterkéletlen hangszeres játék, valamint a különböző stílusok, mint a jazz, a klasszikus és az elektronikus zene felfedezése iránti kíváncsiság köti össze.

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 szeptember 22 péntek