Program

Yotam Ben-Or Quartet (IL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Yotam Ben-Or - szájharmonika
  • Guy Moskovich - zongora
  • Alon Near - bőgő
  • Alon Benjamini - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Távolba révedő blues-melódiák helyett a jelen pillanatból táplálkozó, sodró lendületű jazzt játszik szájharmonikán az izraeli Yotam Ben-Or kvartettje élén. Persze ehhez szükséges egy nagy fokú invenció és hangszertechnikai jártasság, ami alkalmassá teszi őt a zenekarvezetői és szólista szerepre. Yotam Ben-Or ban mindez megvan: a dallamos kompozíciókat szerzőként is jegyző zenészről például a Bass Musician Magazine azt írta, „olyan színvonalon játszik, ami Stevie Wonder rangjára emeli őt”.

Yotam Ben-Or a Jeruzsálem környékén fekvő Nataf faluban született és nőtt fel, itt kezdett szájharmonikán tanulni 11 évesen a nagybátyjától. Érettségi után Tel-Avivba költözött, ahol a Tel-Aviv Conservatory és a New York-i The New School for Jazz Studies közös ösztöndíjával folytatta zenei tanulmányait. Mindeközben Izrael legjobb zenészeivel volt lehetősége együtt dolgozni, 2013-ban pedig felkerült a bőgős Avishai Cohen válogatásában készült albumra, mely az All Original – Best Young Israeli Jazz címet viseli.

Ben-Or 2014-ben New Yorkba költözött, hogy a New Schoolban tanulhasson. Zenekarával olyan koncerttermekben és fesztiválokon lépett fel ezidőtájt, mint a Jazz at Lincoln Center, a Carnegie Hall, a Bric JazzFest. Emellett olyan zenészektől tanult és dolgozott együtt, mint a bőgős Avishai Cohen, Gregoire Maret, Jason Moran, Sonex és még sokan mások. A szájharmonikás 2018 júniusában elkészítette saját szerzeményeket tartalmazó, debütáló albumát Sitting on a Cloud címmel, 2022-ben pedig újabb lemezzel jelentkezett, mely az Endless címet viseli.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2022 június 11 szombat