Hírek

Hírek 8. Polska Jazz Fesztivál az Opusban

Kedves Vendégeink!

A Polska Jazz eredetileg meghirdetett programja technikai okokból módosul. Sajnálattal közöljük, hogy sem a Wójciński / Szmańda Quartet, sem a Hang Em High nem látogat el idén az Opus Jazz Clubba. Bízunk benne, hogy a koncerteket egy későbbi időpontban megtarthatjuk, és várjuk Önöket a Roland Abreu & The Cuban Latin Jazz koncertjén, november 7-én este 8-tól.


Kevés olyan nemzet van a világon, amely olyan szervesen integrálta az eredendően amerikai zene, a jazz nyelvét, mint a lengyel, ahol kultusza van a műfajnak. Az Opus Jazz Club minden évben egy minifesztivált szentel a lengyel jazz kiválóságainak. Idén november 6-án és 7-én között villantja föl e szcéna sokszínűségét a 8. Polska Jazz Fesztivál.

November 6-án a Hang Em High-t hallhatjuk, ami három különböző nemzetiségű zenész ironikus felhangoktól sem mentes zenei projektje. A formációban az egyedi játékáról híres Bond egy különleges hangszeren, kéthúrú basszusgitáron játszik. Basszus és kontrabasszus klarinéton, valamint tenorszaxofonon a svájci nonkomformista zenészt, Lucien Dubuis-t halljuk. Valaki úgy jellemezte őt: „John Coltrane génjeinek és a Beastie Boys DNS-ének kromoszomális keveréke”. Dobokon és ütőhangszereken az osztrák származású Alfred Vogel nyers játékát élvezhetjük. A Hang Em High zenéje földközeli és eksztatikus. Dalaik többsége rockzenei szerkezetet követ.

November 7-én Roland Abreu & The Cuban Latin Jazz nemzetközi formáció zárja a Polska Jazz Fesztivált. A zenekar a jazz, a latin-kubai ritmusok, a salsa és a klasszikus zene fúzióját játssza négy különböző nációjú zenész értelmezésében. A zenekart vezető jazzbőgős, zeneszerző és producer Roland Abreau Havannában született és húszéves koráig ott is élt – az ő szenvedélye, víziói és virtuozitása jelentik a The Cuban Latin Jazz legfőbb mozgatórugóját. 

A Polska Jazz koncertekre jegyek a bmc.jegy.hu oldalon kaphatók. Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk, az előadások 20 órakor kezdődnek.