Hírek

Opus Jazz Club Jazzpremierek januárban

A megszokottnál is több új zenei anyag mutatkozik be az Opus Jazz Club színpadán a 2019-es év első hónapjában.


EurOpus | Daniel Erdmann's Velvet Revolution (DE/FR/UK)

Elsőként a Daniel Erdmann’s Velvet Revolution tart világpremiert január 5-én: többszörösen díjnyertes lemezük, a BMC Recordsnál két éve megjelent A Short Moment of Zero G után ezen a koncerten mutatják be a zenekarvezető-szaxofonos Daniel Erdmann által komponált új anyagukat, melyet a rákövetkező napokban vesznek lemezre a BMC stúdiójában. A trióban a sikert sikerre halmozó Théo Ceccaldi hegedűs mellett a nem kevésbé neves angol ütős és vibrafonos, Jim Hart működik közre, három lélek örömteli találkozását alkotva.


Oláh Szabolcs Quintet: Crystal Brook

A rendkívül termékeny Oláh Szabolcs is új kompozíciókkal jelentkezik január 8-án, a maga jellegzetesen egyéni, letisztult stílusában. Megújult quintetjében új ritmusszekció (Klimász Tamás és Csízi László) adja a kreatív alapot az elegánsan kidolgozott témákhoz és a nagyszerű improvizációkhoz.


EurOpus | Pulcinella (FR)

A toulouse-i Pulcinella már visszatérő vendége a klubnak. A 17. század commedia dell’artéjét extravagáns és dinamikus zenével megidéző négyesfogat január 11-én mutatja be új lemezanyagát, melyet a koncert után stúdiókörülmények között is rögzítenek a BMC Records számára.


Andreas Schaerer & Kalle Kalima (CH/FI)

A svájci vokálakrobata, Andreas Schaerer duója Kalle Kalima finn gitárossal 2019-ben indul el önálló projektként Európa jazzszínpadain, s biztosra vehető, hogy aki január 12-én eljön az Opusba, igazi varázslat részese lehet.


J(a)zz! | David Helbock's Random/Control (AT)
"Tour D'Horizon - From Brubeck to Zawinul"

 Január 17-én az új ACT-lemezét bemutató David Helbock’s Random/Control ígér szédítő hullámvasutat fülnek és szemnek egyaránt: a zongora osztrák fenegyereke Prince dalai és a Star Wars filmzenéje után ezúttal a jazz mérföldköveinek számító darabokat dolgozza át sajátos humorral, húsznál is több, különleges hangszerrel a színpadon.


Jegyek kaphatók a bmc.jegy.hu oldalon, a helyszínen és az Interticket országos Jegypont hálózatában. Kérjük, ne felejtsen el asztalt foglalni a +36 1 216 7894 telefonszámon.